FAQ

 • Waarvan zijn de Parels van Makkum gemaakt?

  De parels zijn gegoten in een witte of gekleurde porseleinklei en vervolgens geglazuurd met verschillende soorten glazuur of handbeschilderd. Wit, zwart, jade, blauw en koraal zijn dekkende glazuren. Platina en goud zijn metallische glazuren. Het gebruikte goud is 24-karaats.

 • Door wie zijn de Parels van Makkum ontworpen?

  Parels van Makkum is een sieradencollectie van modeontwerper Alexander van Slobbe en het oudste bedrijf van Nederland: Koninklijke Tichelaar Makkum (uit 1572). Alexander van Slobbe heeft de parels in 2005 ontworpen en in 2006 werden de eerste parels door Koninklijke Tichelaar geproduceerd.

 • Zit er een echtheidscertificaat bij de Parels van Makkum?

  De originele verpakking samen met de factuur met preegstempel vormen het bewijs van echtheid.

 • Hoe kan ik de Parels van Makkum het beste opbergen?

  Je kunt de parels het beste in het originele doosje bewaren. Dit heeft een zacht kussentje waardoor het glazuur niet kan beschadigen. Als je de parels steeds op een harde ondergrond zou leggen, dan kan het glazuur naar verloop van tijd eraf slijten.

 • Hoe kan ik de Parels van Makkum het beste onderhouden?

  De parels kun je het beste opwrijven met een microvezel doekje. Meer onderhoud is niet nodig. Omdat het om een klein oppervlak gaat, raden we het gebruik van poetsmiddelen, crèmes of balsems af.

 • Kunnen de parels kapot vallen?

  De porseleinen parels kunnen inderdaad kapot vallen.

 • Is het mogelijk om zelf een collier samen te stellen?

  Ja dat is mogelijk. Stuur een mailtje naar info@parelsvanmakkum.nl met daarin de parels die graag zou willen hebben, het gewenste lint en je telefoonnummer. Er wordt dan contact met je opgenomen om je bestelling definitief te maken.

 • Hoe kun je de parels aan een koord of lint rijgen?

  Op de foto hiernaast kun je zien hoe je de parels het makkelijkste kunt rijgen. Gebruik een zo dun mogelijke haaknaald, maximimaal 1,5 mm of bijvoorbeeld een satéprikker. Plak het uiteinde van het koord of het lint aan het uiteinde van de haaknaald met een klein stukje plakband, zo strak mogelijk. Haal de haaknaald met het koord of lint vervolgens door de parel of de parels heen en maak de haaknaald weer los van het koord of lint. Mocht het koord of lint nu aan het einde een beetje raferen smelt het dan weer vast door alleen het uiteinde voorzichtig door het vuur van een aansteker of lucifer te halen.

 • Zijn Parels van Makkum ook in een winkel te koop?

  Parels van Makkum zijn bij Kiki Niesten Maastricht te koop en via Alexander van Slobbe.
  Alexander van Slobbe (op afspraak), www.alexandervanslobbe.com
  Kiki Niesten Maastricht, Stokstraat 28–32, 6211 GD, Maastricht. www.kikiniesten.nl.

 • Hoe kan ik de Parels van Makkum betalen?

  Via iDeal of per bankovermaking.

 • Wat zijn het IBAN-nummer en de BIC-code van Parels van Makkum?

  IBAN: NL69 RABO 0313 3013 44
  BIC: RABONL2U

 • Worden er verzendkosten gerekend?

  Verzenden binnen Nederland en naar België, Duitsland en Luxemburg is gratis.
  Voor het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn de verzendkosten € 15.
  Voor overige landen in Europa zijn de verzendkosten € 25 en voor overige landen in de wereld zijn de verzendkosten € 50.

 • Met welk bedrijf worden de Parels van Makkum verzonden?

  Alle pakjes worden met Mikropakket verzonden. Zodra het pakje door Parels van Makkum is verzonden, ontvang je van ons een mailtje met daarin het track&trace nummer. Met het track&trace nummer en je postcode kun je op www.mikropakket.nl op de dag van bezorging de verwachte bezorgtijd zien.

 • Binnen hoeveel dagen ontvang ik mijn bestelling?

  We streven ernaar het pakje binnen drie werkdagen te bezorgen. Voor verzendingen naar het buitenland geldt een verwachte bezorgtermijn van maximaal zeven dagen.

 • Mag ik de Parels van Makkum terugsturen als ik er niet blij mee ben?

  Ja, dat mag, mits de parels alleen zijn uitgepakt en gebruikt om te kunnen beoordelen of je ze wilt houden. De parels mogen niet beschadigd zijn en geen duidelijke gebruikssporen hebben.

 • Binnen hoeveel dagen moet ik de Parels van Makkum terugsturen?

  De parels moeten binnen 14 dagen na ontvangst worden teruggestuurd voorafgegaan door een mail aan info@parelsvanmakkum.nl. De parels dienen in originele staat en in de originele verpakking te worden geretourneerd.

 • Wat is het retouradres?

  Parels van Makkum
  Oranjeplein 6
  6224 KD Maastricht

 • Binnen hoeveel dagen ontvang ik mijn geld terug als ik de Parels van Makkum retour heb gestuurd?

  Wij zorgen ervoor dat de koopprijs, exclusief verzendkosten, binnen 14 werkdagen na de ontvangst van de retourzending wordt terugbetaald (exclusief verwerkingstijden bij banken en creditcardmaatschappijen).

 • Wie betaalt de kosten van een eventuele retourzending?

  De kosten van retourzendingen komen voor rekening van de koper. Je kunt zelf kiezen met welk verzendbedrijf je de parels terug wilt sturen.
  Als je wilt dat Mikropakket je retourzending komt ophalen, stuur dan een mailtje naar info@parelsvanmakkum.nl met het afhaaladres en de gewenste dag waarop het pakje moet worden opgehaald. Dit kan vanaf de eerstvolgende werkdag. Op de dag dat het pakje wordt opgehaald, ontvang je een mail van Parels van Makkum met de verwachte ophaaltijd. Als je het pakje door Mikropakket laat ophalen, worden de kosten hiervan verrekend met het aankoopbedrag.

Voorwaarden
Privacy verklaring

Vervangen van het koord